Ugrás a fő tartalomra

Pannonhalma Lombkorona tanösvény

Sziasztok! 
Első bejegyzésünket Pannonhalmáról hozom. 
A sok látnivaló közül most a legújabbat mutatjuk be Nektek a lombkorona tanösvényt.
Pannonhalma tele van megannyi csodás látnivalóval. Maga az apátság is gyönyörű,de ott van az arborétum, a gyógynövénykert, Boldogasszony-kápolna,a kilátó és most már ez a tanösvény is. 


-A tanösvény a Boldog Mór kilátó mellett található meg (az apátságtól induló gyalogúton lehet megközelíteni).
- Felülnézetből  egy halat formáz,közel 80 méter hosszú.
-Kerekesszékkel is körbejárható.












-Ha már ott jártok akkor a kilátóból is nézzétek meg milyen szép felülnézetből.
-Egyébként a kilátóból tiszta időben lehet látni a Vértest, Bakonyt és akár a Schneeberget is.
-Aki hosszabb túrára vágyik a kilátó mellől lehet tovább sétálni jelzett ösvényen az Illak-erdő felé (a tourinformban tudunk túra-térképet szerezni)
Visszafelé sétálva pedig lehet még pár csodás képet készíteni a Boldogasszony-kápolnáról,az Apátságról, vagy csak a csodaszép természetről. 


TIPP : Hazafelé érdemes megállni Ravazdon a Béla-kútnál. A legenda szerint IV.Béla a muhi-csatából menekülve itt pihent meg és ebből a  vízből ivott. Jó hideg forrásvíz jön belőle. Mi mindig engedünk itt pár üveggel. 


V&J

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Budapest 1. rész

Sziasztok! Budapestről, a mi csodálatos fővárosunkról lehetetlen lenne egy bejegyzésben írni, ezért úgy gondoltuk ez egy több részes sorozat lesz. Most egy laza 13 kilométeres sétával barangolunk a Duna két partján, mondhatjuk hogy a város egyik legszebb részén.

Slunj / Rastoke

Sziasztok! A mostani bejegyzésünk egy különleges helyet mutat be Horvátországban. A Plitvicei-tavak felé haladva,Karlovactól 50 kilométerre, található két folyó találkozásánál ( Slunjcica és Korana) Slunj. Egy vízesésekkel teli csodálatos kis városka. 

Zrmanja-szurdok

Hali mindenki! Ebben a bejegyzésben egy különleges környéket szeretnénk ajánlani nektek,amivel egy Zadar környéki Horvátországi nyaralást lehet ízlés szerint fűszerezni egy 1 napos kirándulás keretein belül. Van itt szurdok, elhagyatott gyár, és egy eldugott paradicsomi helyen való fürdőzés is. :)