Ugrás a fő tartalomra

Zsörk /Szellemfalu/

Sziasztok!

Ma bemutatunk Nektek egy elhagyatott "szellemfalut" az erdő közepén. Íme Zsörk!
(térképpel frissítve)








-----------------------------------------------------------------------



Két bejárata van egy Pápateszér illetve egy Bakonyszücs felől.
Mi Pápateszér irányából próbáltuk megközelíteni az elhagyatott falut. Ami annyit jelent,hogy félreálltunk az autóval, és gyalog besétáltunk az erdőbe,amíg el nem értük ezt a titokzatos helyet.
Itt álltunk félre az autóval.

 A megközelítés elég nehézkes,főleg ha előtte nap esik az eső. Konkrétan járhatatlan volt az út a legtöbb helyen, de nagy nehezen megoldottuk. Így tanácsolom egy gumicsizma nem árt ha mentek,na meg a kullancsriasztó :D

Ezen továbbra sem tudom,hogy sikerült átjutnunk!

Elhagyatott vasúti sínek mellett is elmentünk,ahol végre nyugodtan lehetett készíteni jó pár képet. 




Tovább haladva még várt ránk pár nehéz akadály az úton , de hamarosan megpillantottuk az első házat.


Ahogy közeledtünk a faluhoz egyre több romosabbnál romosabb házra lettünk figyelmesek a fák,bozótok sűrűjében.


A kocsitól kb. 1 óra séta volt mire beértünk a faluba és megpillantottuk a zsörki templomot. Valószínűleg felújítás alatt áll.Bemenni nem tudtunk. 



Még néhány kép a templom környékén lévő házakról.
Egy-két épületbe be is lehetett nézni.
Mintha itt még most is élnének.Hátborzongató!

Eléggé borús volt az idő és már későre is járt így visszafordultunk. Akik a másik irányból jönnek elvileg egy halastavat is láthatnak. Mi sajnos ezt most kihagytuk.
Visszafelé abban az egyben biztos voltam,hogy nem akarom még egyszer átküzdeni magam ezeken a vizes akadályokon. Így a mezők között megpróbáltuk megkeresni azt a vonat sínt amit fotóztunk,hisz az utunk elején keresztülsétáltunk rajta,így valószínűleg a síneken vissza tudunk jutni szárazon. 
És meg is találtuk,legnagyobb örömömre.


Kisebb akadályba itt is ütköztünk,de mi ez nekünk...
Végül néhány karcolással,kullanccsal,beázott cipővel megúsztuk.Megérte,de legközelebb felkészültebbek leszünk.😃

V&J

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Budapest 1. rész

Sziasztok! Budapestről, a mi csodálatos fővárosunkról lehetetlen lenne egy bejegyzésben írni, ezért úgy gondoltuk ez egy több részes sorozat lesz. Most egy laza 13 kilométeres sétával barangolunk a Duna két partján, mondhatjuk hogy a város egyik legszebb részén.

Slunj / Rastoke

Sziasztok! A mostani bejegyzésünk egy különleges helyet mutat be Horvátországban. A Plitvicei-tavak felé haladva,Karlovactól 50 kilométerre, található két folyó találkozásánál ( Slunjcica és Korana) Slunj. Egy vízesésekkel teli csodálatos kis városka. 

Zrmanja-szurdok

Hali mindenki! Ebben a bejegyzésben egy különleges környéket szeretnénk ajánlani nektek,amivel egy Zadar környéki Horvátországi nyaralást lehet ízlés szerint fűszerezni egy 1 napos kirándulás keretein belül. Van itt szurdok, elhagyatott gyár, és egy eldugott paradicsomi helyen való fürdőzés is. :)